Paarden

Jet van inmiddels 31 en Luut van 28 genieten samen na 25 jaar werken in het bagagevervoer van hun welverdiende pensioen.

Toen we bagagevervoer Wietze de Boer verkochten konden we eigenlijk maar moeilijk afstand doen van de paarden waar we zoveel om gaven. Na overleg met Klaas en Erik Houter hebben we toen besloten om de paarden te houden en ze in de zomer te verhuren aan de bagagevervoerders. Wij zagen het niet zitten om ze te verkopen en zij zagen het niet zitten om ze over te nemen omdat ze totaal geen verstand hebben van deze viervoeters en het ze ook moeilijk leek om deze de hele winter te verzorgen. Zij blij, wij blij.

Jet van inmiddels 31 en Luut van 28 genieten samen na 25 jaar werken in het bagagevervoer van hun welverdiende pensioen. Ze krijgen op tijd hun natje en droogje, gaan nog drie of vier keer per jaar naar de hoefsmid en eens in de twee jaar komt de tandarts. In de zomer kunt u ze zien in het weiland tegenover de Kolk en vanaf half september lopen ze met een aantal andere paarden in de winterbegrazing van Staatsbosbeheer. Ze krijgen wat oude paardenkwaaltjes maar zijn verder nog gezond.